Leírás
Franciaországban a gin is szőlőből készül! Ehhez a párlathoz az alap gabonák helyett szőlőpárlatot használnak, mely sokkal lágyabb. Júniusban a zöld szőlő virágba borul, ezt szedik le, majd áztatják szőlőszeszbe, ezt a keveréket Florentine üstben párolják le. A növényeket 2-5 napig áztatják a 9 hozzáadott növényt, melyek: szerecsendió, medvecukor, lime, borókabogyó, zöld kardamom, gyömbér, kubeba, koriander és kasszia.
Illata kellemesen virágos, kissé csípős. Ízében a fűszerek próbálják elnyomni a szőlőt, kortyonként változik, hogy éppen mi az amit erősebbnek érzünk.
Toniccal inkább a lágyabb, klasszikusabb ízek párosítása ajánlott,
Díszítése: szőlőszemek, kardamom, gyömbér
Paraméterek
Alkoholtartalom | 40% |
Űrtartalom | 0.7L |
Származási hely | Franciaország |
Típus | Kortárs |
Stílus | Újhullámos |
Ízprofil | Virágos |