Leírás
A Procera gin készítőinek célja az volt, hogy megosszák a világgal Afrika igazi esszenciáját.
A Kenyában desztillált termékcsalád ginjeihez Juniperus Procerát használnak, a világon elsőként. A fa termését kézzel gyűjtik össze, majd a Kijabe városában lévő szeszfőzdébe kerül. Az ital minden egyes kortyában hordozza a kontinens terméseinek ízét, így és büszkén képviseli Afrikát a világ top bárjaiban.
A készítők meggyőződése szerint a borókának meg kell határoznia az ital karakterét, emellett magában hordoznia lelőhelyének természeti különlegességeit. A Procera gin, a nevét a Juniperus Procera fáról kapta, melynek napfény érlelte bogyói rendkívüli ízt és minőséget adnak az italnak.
Ezek a fák a Kijabe környéki erdőkben, 20 méternél is magasabbra nőnek, termésük pedig az egyetlen, déli féltekén őshonos borókafaj, mely a gin ízének alapját adja.
Habár a világ szinte minden gingyártója szárított borókát használ készítéskor, Kijabe városának közelsége lehetővé teszi a Procera készítői számára, hogy friss borókából párolják. Ez az, amitől különleges a Procera gin, Afrika kontinensének frissessége minden kortyban megtalálható.
A palackok kézműves gyártással, újrahasznosított üvegből készülnek és ideálisak újbóli felhasználásra is. Ezáltal nincs két egyforma palack, mindegyikre kézzel gravírozzák az egyedi gyártási számot is.
A Procerát egy egyedi, Müller 230 literes Aromat edényben desztillálja Roger Jorgensen lepárlómester. A növényeket "párnahuzatba" helyezik, és 40°C-os macerációs hőmérsékleten a szesz alapba áztatják, ezáltal főzés nélkül kinyerhetők a bennük lévő illóolajok és ízek.
A desztilláció során nem tesznek szerves anyagokat az edénybe, ami a Procera elegáns textúrájáért és lágy érzetéért felelős, miközben ritka intenzitást és összetettséget biztosít fogyasztójának.
Paraméterek
Alkoholtartalom | 44% |
Űrtartalom | 0.7L |
Stílus | Dry Gin |
Ízprofil | Borókás |