Leírás
A spanyol London Dry Gin tiszta gabonaalapú, Angliában készülő szeszen alapul, melyet Galíciában desztillálnak újra 11 növénnyel: borókával, kardamommal, korianderrel, kakukkfűvel, kamillával, édesgyökérrel, borsmentával, fahéjjal, édes és keserű naranccsal és citromhéjjal. A legkiválóbb helyi összetevők szolgálnak alapanyagául. A Gin Sea, ahogy a neve is utal rá, átutazza a tengert, Londonból indul, és Spanyolországba érkezik meg – két világ találkozik a palackban, és minden cseppjében ott van a hosszú út, a lassú kézműves munka, a gondoskodás és a figyelem, mellyel készítői viseltetnek iránta.
Származási hely: Spanyolország
Lepárló/gyártó: Manuel Barrientos
Alapanyag: Gabona.
Illat: Földes boróka, levendula, citromfű, currylevelek, cukrozott citromhéj, fahéj és cukrozott gyömbér.
Íz és lecsengés: Enyhén édeskés íz, a cukrozott gyümölcsök, a menta, a kamilla és a fahéj dominál. A boróka inkább levendula és túlérett banán ízeként jelenik meg, mint fenyős jegyként. Lecsengése kissé borsos, gyógynövényes, a komfortérzetet adó édes kamilla és meleg gyömbér elegyével.
Szín: Áttetsző.
Ezekhez ajánljuk: Önmagában is kiváló, de a spanyol gint spanyol módon is ajánlatos fogyasztani, copa pohárban, tele hatalmas jégkockákkal, narancskarikával és néhány csepp friss naranccsal, Franklin and Sons tonikkal, egész kardamommal díszítve.
Egyéb érdekesség: Európai kooperáció eredményeképpen születik meg a Gin Sea. Londonból érkezik a gabonapárlat, melyet Galíciában Manuel Barrientos kis lepárlójában desztillál újra.
Paraméterek
Alkoholtartalom | 40% |
Űrtartalom | 0.7L |
Származási hely | Spanyolország |
Típus | Klasszikus |