Leírás
Igazi prémium gin, mely – mint a nevéből, a „botanikusból” is kiderül – 22 növényt tartalmaz. Készítői számára a vadság központi fogalom: egyszerre jelenti a zabolátlan Atlanti-óceáni skót sziget szél és eső sújtotta vidékét, a vadon termő virágokat és gyógynövényeket, melyek a gin alapanyagául szolgálnak, és a szigeten élő emberek életstílusát, szabadságvágyát és értékeit.
Az Islay szigetén előállított szesz komplex illatait és ízeit nehéz azonosítani a sok összetevő miatt. A citrusok és a virágok törnek előtérbe, és ki-ki számolhatja, hogy még hány növényt ismer fel a háttérben. Íze gazdag, mégis lágy és szaténsima.
Díszíteni mentalevéllel, szárított vagy friss zöldalmával, szárított vagy friss grépfrúttal, kakukkfűvel ajánlott.
Származási hely: Skócia
Lepárló/gyártó: Bruichladdich lepárló
Alapanyag: Boróka, bodza, almamenta, zsálya, mocsári mirtusz, turbolya, mezei aszat, borsmenta, hanga virág, bakszakáll, balzsamfű, varádicskóró, galagonya virág, citromfű, fekete üröm levél, kakukkfű, rekettye, fehér lóhere, réti lóhere virág, nyírfa levél, kamilla, tejoltófű.
Ajánlott fogyasztási hőmérséklet: 16-18 °C
Illat: Boróka, narancsos, földes tónusokkal.
Íz és lecsengés: Mentás, édes és virágos aroma, lecsengése vanília és édesgyökér.
Szín: Áttetsző.
Ezekhez ajánljuk: Indián tonik, sós pink grépfrútos tonik, csokoládés tonik.
Egyéb érdekesség: Háromszoros lepárláson megy keresztül egy Lomond desztillálóberendezésen 17 órán át.
Weboldal: https://www.thebotanist.com
Paraméterek
Alkoholtartalom | 46% |
Űrtartalom | 0.7L |
Származási hely | Skócia |
Típus | Kortárs |
Stílus | Dry Gin |
Ízprofil | Virágos |